Går du en coachutbildning just nu?
Är du på väg att certifiera dig på ACC eller PCC-nivå och behöver mentorcoaching?…
…eller vill du helt enkelt slipa på dina coachfärdigheter?

Jag vågar säga att i princip alla duktiga coacher arbetar med sin egen utveckling som coach hela tiden. För mig har det alltid varit en otrolig kick att själv få coaching eller mentorcoaching av en duktig coach för att utforska vad som kan bli bättre för att kunna ta steget vidare till en högre nivå.

Mentorcoaching

Mentorcoaching handlar om att bli coachad på ICFs coachfärdigheter. Ibland kan det kännas lite läskigt att “blotta sig” men det fantastiska är att det i princip alltid ger en härligt bubblande känsla av att ha identifierat något nytt som känns spännande att möta. Det är det jag hoppas kunna bidra med till dig om du väljer mig som coach eller mentorcoach.

Mentorcoaching kan man göra på flera olika sätt, t ex:
– Berätta om vad man tycker är knepigt i en viss situation och prata om det och identifiera alternativ för att bemöta detta.
(Det kan vara t ex “Det kändes inte som jag nådde klienten i x situation kunde jag ha gjort på något annat sätt” eller att du har ett etiskt dilemma.
– Coacha mig så ger jag dig feedback (Här kan du välja att fokusera på en viss färdighet, eller inte)
– Spela in ett samtal och skicka till mig.
– Ibland kan även “live coachingar” fungera, d v s att jag lyssnar samtidigt som det pågår och ger feedback efteråt.

Sist men inte minst vill jag säga att jag har haft så otroligt mycket roligt under min coachresa till där jag är idag. Jag hoppas verkligen att vi också ska kunna ha det under din utveckling som coach! Och förresten, berätta gärna för mig hur du upplever mig som coach. Det är ett lärande i det även för dig, att fundera på vad som fungerar och inte fungerar och att ge freedback på ett bra sätt är inte nog så viktigt när man är coach.